OM GÅLÅ

Mektige Peer Gynts Rike

OM STEDET

Gålå ligger på 950 meter over havet med storslått utsikt over Jotunheimen, Rondane og Ringebufjellet. Området er spesielt kjent som et fantastisk familievennlig vintersportssted med unike langrennsløyper, men har også mye å tilby om sommeren. På Gålå finnes et hotell, to kaféer og en velassortert butikk med stort utvalg i både dagligvarer, bekledning og sports- og fritidsartikler. Peer Gynt veien går gjennom Gålå og er en fin adkomstvei om sommeren. 

VERDENS FINESTE LANGRENNSOMRÅDER

På Gålå har vi et av Norges og verdens fineste langrennsområder. Gålå ligger midt i Peer Gynts rike 950moh, med Gålåvannet på 777 moh som det laveste punkt. Dette gjør at snøkvaliteten på Gålå alltid vil være blant den beste du kan finne i Sør-Norge. På Gålå preparerer Gålå Turløyper de lokale langrennsløypene, som er på hele 230 km. Gålå ligger på samme fjellplatå som Skeikampen, Kvitfjell og Fefor som også har hvert sitt nett med langrennsløyper. Til sammen danner dette et enormt nett med hele 630 km langrennsløyper.

LYSLØYPER

Brorparten av løypene er vennlige for familier og nybegynnere med god plass og morsomme nedkjøringer de fleste mestrer. Når det blir mørkt om kvelden og du ennå ikke har fått nok, så er det lys i lysløypen hver kveld. Lysløypen som ligger ovenfor hyttene ved skistadion er en flott konkurranseløype med litt mer utfordring. Den er preparert i dobbelt bredde med plass til skøyting i midten, så her er det plass til alle.

ALPINT & ANDRE VINTERAKTIVITETER

Gålå har et familievennlig alpinanlegg med 1 heis og flere nedfarter med vanskelighetsnivåer.

Andre vinteraktiviteter du kan prøve er hundekjøring, trugeturer, isfiske mm. Gålå har en flott vintergangvei, som passer for dem som ikke vil gå på ski, men ønsker tur til fots.

SOMMERAKTIVITETER

Gålå tilbyr også en rekke sommeraktiviteter som fiske med garn, pil og bue, kanopadling, elgsafari, frisbeegolf, klatring, svømming i fjellvann mm. Sommer 2023 åpnet klatreparken Høyt og Lavt som passer fint for hele familien.

GÅLÅ SPELET

Gålå er også stedet der forestillingen om Peer Gynt fremføres i naturskjønne omgivelser ved Gålåvannet.

BESØK OSS

Gålåvegen 1343, 2646 Gålå

booking@galabooking.no

(+47) 21 42 25 22